IN DE OMGEVING

 

 

 

 

DE BETUWE BRUIST

 

       HET HELE JAAR!

 

 

 

In Rivierenland neemt de Betuwe een bijzondere plek in: de één kent het gebied vooral van de witroze bloesem, de ander noemt als eerste het Tielse fruitbaasje Flipje en sommigen denken meteen aan landelijk bekende evenementen als het Fruitcorso of Appelpop. Allemaal hoogtepunten in een veelzijdig gebied, waar cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand gaan. Kortom: De Betuwe bruist het hele jaar door!

 

WANDELEN EN FIETSEN

 

In de Betuwe zijn de mogelijkheden om het goede landleven te ervaren legio. Je kunt wandelen en fietsen over slingerende dijkjes en je per voet- of fietsveer de rivier over laten zetten. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

 

CULTURELE UITSTAPJES IN DE BETUWE

 

Onderneemt u liever een cultureel uitstapje? De rijke geschiedenis van de regio ontdek je bij de fundamenten van kasteel Buren of kasteel Soelen.

 

 

ACTIE, ONTSPANNING EN NATUUR

 

Wandelt of fietst u liever door het schitterende landschap van bossen en heideterreinen langs indrukwekkende kastelen en landgoederen? Ga bij Eck en Wiel het veer over en u bent in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg). Hier komen actie, ontspanning en natuur samen.

 

ONTDEK DE AUTHENTIEKE DORPJES

 

Beleef één van de vele evenementen en ontdek de authentieke dorpen waar je een graag geziene gast bent voor een hapje of een drankje. De gastvrijheid van de inwoners is overal even groot. Net als hun inzet voor het behoud van de natuur.